Verzuim gedaald in gezondste kantoor ter wereld

Verzuim gedaald in gezondste kantoor ter wereld
  • 07 augustus 2015

Medibank, één van de grootste zorgverzekeraars van Australië, is blij te zijn ingetrokken in zijn nieuwe hoofdkantoor in Melbourne. Naar eigen zeggen heeft het met dit gebouw ’s werelds gezondste werkplek gecreëerd.

De locatie is onder meer uitgerust met groene (werk)plekken, een moestuin en diverse outdoor sportfaciliteiten. Binnen kunnen werknemers kiezen uit maar liefst 26 verschillende zones om te werken. Zo zijn er ruimtes om samen te werken of juist om alleen te zitten, staand te vergaderen of bewegend te werken. Het lichtsysteem volgt daglichtpatronen en er zijn hoge groene muren met bijzondere planten bevestigd.

Vier maanden nadat de werknemers er hun intrek hebben genomen zegt 79 procent dat ze meer samenwerken, 70 procent voelt zich gezonder, 66 procent is productiever en daarnaast daalde het verzuim in het contactcenter met 5 procent.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link