WhatsApp-berichten met je stem versturen via Google Now

WhatsApp-berichten met je stem versturen via Google Now
  • 12 augustus 2015
  • Redactie

Google heeft zijn slimme spraakassistent Google Now uitgebreid. Sinds kort kunnen gebruikers van deze dienst door middel van stemopdrachten berichten versturen via WhatsApp, Telegram, Viber, WeChat en Nextplus.

Vooralsnog verstaat Google Now alleen Engelstalige spraakcommando’s en moet de primaire taal op Engels staan ingesteld. Op termijn zullen ook Nederlandstalige commando’s tot de mogelijkheden behoren. Door te zeggen ‘Send WhatsApp-message to’ gevolgd door de naam van de contactpersoon, kun je rechtstreeks een WhatsApp-bericht sturen naar één van je contacten. De betreffende app wordt niet geopend.

Eerder werden al Google Now-kaarten geïntroduceerd met daarin informatie van apps door derden. De service is beschikbaar voor Android, iPhones en iPads.

Europa
Ook de Europese Commissie is actief op het gebied van spraakdiensten. Zij is een contract van zeven jaar aangegaan met BT voor de levering van spraakdiensten aan diverse Europese instellingen, waaronder de Europese Commissie en de Europese Raad. De locaties staan in België, Luxemburg en Straatsburg, waar het BT One Voice portfolio zal worden toegepast.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link