App ontzorgt huisdierbezitters 24/7

App ontzorgt huisdierbezitters 24/7
  • 15 september 2015
  • Redactie

Vet24seven lanceerde onlangs een app waarmee huisdierbezitters rechtstreeks in contact kunnen komen met een dierenarts voor advies. Een consult kan onder andere via live (video)chat plaatshebben.

De mobiele dienst, die vooralsnog alleen in Los Angeles beschikbaar is, stelt gebruikers in staat om 24/7 medische- of gedragskwesties over hun huisdier voor te leggen aan een dierenarts. Volgens Cal Lai, ceo en mede-oprichter van Vet24seven, is er vandaag de dag behoefte aan apps die het mogelijk maken om direct en snel te reageren. ‘Huisdiereigenaren willen in contact staan met hun arts en snel en eenvoudig duidelijkheid krijgen over de gezondheidszorgen die zij hebben met betrekking tot hun huisdier. Onze app speelt in op die behoefte.’

Beelden uploaden
Om een sessie te starten via deze app, moeten gebruikers eerst aangeven hoeveel haast geboden is bij een bepaalde kwestie. Vervolgens kan worden gekozen voor een live videoverbinding of een chatconsult. Gedurende het virtuele gesprek kunnen zij foto’s en video’s uploaden, die ook op een later moment nog oproepbaar zijn.

Het downloaden van de applicatie is gratis, maar voor een gemiddeld consult van 10 minuten berekenen dierenartsen een bedrag tussen de € 35 en € 53 (afhankelijk van de tarieven die de diverse specialisten hanteren). Volgens de ontwikkelaar zijn deze kosten significant lager dan een gemiddeld bezoek aan een dierenartslocatie. Het uitblijven van zo’n autoritje scheelt bovendien een hoop stress, aldus Lai.

Binnen anderhalf jaar moet de app Vet24seven nationaal beschikbaar zijn.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link