Meerderheid senioren wil digivaardig zijn

Meerderheid senioren wil digivaardig zijn
  • 10 september 2015
  • Redactie

Digitaal vaardig zijn staat voor een groot deel van de senioren gelijk aan onafhankelijkheid. Devices maken hun wereld groter en leuker en tweederde van de ondervraagde 65-plussers krijgt hierdoor het gevoel met de tijd mee te gaan. Ruim vijfhonderd senioren met weinig tot veel digitale vaardigheden nemen deel aan het onderzoek van SeniorWeb, dat is uitgevoerd door Ruigrok | Netpanel.

Gemiddeld gebruiken 65-plussers drie verschillende digitale apparaten, zoals een laptop, desktop, tablet, smartphone, e-reader of smart-TV. Veelal worden ze gebruikt voor het onderhouden van sociale contacten, met name via e-mail (88%), Facebook (57%), WhatsApp en sms (50%). Daarnaast biedt digitaal zijn senioren ook belangrijke praktische gemakken, zoals internetbankieren (83%), online shoppen (42%) of per internet een reis met het openbaar vervoer plannen (35%). Dit zorgt er onder andere voor dat ze minder op anderen zijn aangewezen.

Niet-digivaardig zijn zou voor senioren niet alleen minder contact en meer ongemak betekenen, maar de respondenten verwachten eveneens dat hun levens in die situatie saaier, moeilijker en duurder is.

comments powered by Disqus