Michel Combes nieuwe COO Altice

Michel Combes nieuwe COO Altice
  • 9 september 2015
  • Redactie

De Franse kabelmaatschappij Altice heeft Michel Combes benoemd tot operationeel directeur (COO) van de groep en voorzitter van dochteronderneming Numericable-SFR. Eerder was Combes bestuursvoorzitter bij Alcatel-Lucent en topman van Vodafone Europe.

Volgens Altice-oprichter Patrick Drahi brengt Combes een berg aan ervaring met zich mee, zowel op het vlak van mobiele telefonie als vaste lijnen. De nieuwbakken COO gaat zich in eerste instantie focussen op het consolideren van de eigen activiteiten. Telecompaper meldt dat nagenoeg 40.000 medewerkers op de payroll staan van de betreffende telecomgroep. In totaal heeft het concert 40 miljoen klanten in 15 markten.

De overname van Alcatel-Lucent door het Finse Nokia is afgelopen zomer goedgekeurd door de Europese Commissie. In Brussel stelt men dat deze transactie niet op mededingingsbezwaren stuit en dat er wereldwijd voldoende spelers op de markt zijn voor mobiele netwerken. Middels deze overname verwacht Nokia beter in staat te zijn om te kunnen concurreren met onder meer Ericsson en Huawei.

comments powered by Disqus