V&D wil nog meer servicegericht werken

V&D wil nog meer servicegericht werken
  • 02 september 2015
  • Redactie

De reorganisatie bij V&D zal met name impact hebben op werknemers in leidinggevende functies. Personeelsleden die direct klantcontact hebben op de winkelvloer worden opgeleid om nog meer servicegericht te werken. ‘De nadruk komt te liggen op het bieden van optimale service aan onze klanten’, aldus ceo John van der Ent.

Hoewel details over de reorganisatie op het hoofdkantoor van het winkelconcern nog worden uitgewerkt en op een later moment worden bekendgemaakt, laat V&D nu doorschemeren 300 leidinggevenden te zullen ontslaan. Het gaat om 165 hoofdverkopers en 135 verkoopmedewerkers B in de verschillende warenhuizen. Daarnaast verdwijnen maximaal 100 banen op het hoofdkantoor, waaronder ook bij La Place. 'In het nieuwe V&D zullen minder mensen nodig zijn in coordinerende functies en meer in de nieuwe functies Serviceassistent, Servicemedewerker en Servicespecialist', valt op te maken uit het persbericht.

Servicespecialisten
Vakbond FNV zit nog met kritische vragen over de uitwisselbaarheid van functies en de selectieprocedure. Volgens bestuurder Bas de Lege zouden hoofdverkopers bijvoorbeeld kunnen doorstromen naar de functie 'servicespecialist'. Bij V&D en La Place werken in totaal 10.000 mensen.

Begin dit jaar liet Inge van Langelaar, manager Corporate Communications V&D, al aan CustomerFirst weten dat het Klantcontact Center geen deel uitmaakt van deze reorganisatie en dat het warenhuis vasthoudt aan de bestaande klantenservicestrategie.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link