Belastingdienst lanceert website voor nabestaanden

Belastingdienst lanceert website voor nabestaanden
  • 07 oktober 2015
  • Redactie

De Belastingdienst heeft recent een nieuwe website gelanceerd speciaal voor nabestaanden. Via dit online platform wil de fiscus inzichtelijk maken hoe de belastingtechnische afhandeling na een overlijden precies verloopt.

Namens Nardus samenwerkende uitvaartorganisaties is Albert Berends betrokken bij het project, meldt Uitvaartmedia. ‘De meerwaarde van deze website is de snellere afwikkeling voor de nabestaanden wat betreft de belastingtechnische afhandeling na een overlijden. De Belastingdienst reageert meestal nogal traag naar nabestaanden toe. Daardoor kan de afwikkeling van bijvoorbeeld een erfenis vertraging oplopen en kunnen er problemen ontstaan rond de te betalen belasting. Door de checklist af te lopen kan er nu sneller informatie worden gegeven aan nabestaanden. Meest belangrijk is dat nabestaanden een mooi overzicht krijgen van wat hen op fiscaal gebied allemaal te wachten staat’, stelt hij.

De nieuwe service van de Belastingdienst is ook voor uitvaartondernemers van belang, vertelt Berends. ‘Niet iedereen heeft bij een overlijden de notie om op zoek te gaan naar relevante informatie in het grote netwerk van de belastingdienst.’ Momenteel is de website nog deels in ontwikkeling.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link