'Te weinig oog voor werkstress'

'Te weinig oog voor werkstress'
  • 14 oktober 2015
  • Redactie

De helft van de werknemers in Nederland vindt dat werkgevers te weinig doen om werkstress te voorkomen. Dat blijkt uit een poll van Zilveren Kruis, die pas gehouden is onder meer dan 1.300 werkgevers en -nemers. Het gevoel tegen een burn-out aan te lopen is voor bijna een kwart van de ondervraagden herkenbaar.

Naast een betere mentale gezondheid van medewerkers is ook een gezonde lunch van invloed op de vitaliteit binnen organisaties. Een groot deel van de ondervraagden (43%) vindt dat het aanbod in de bedrijfskantine voor verbetering vatbaar is. Tweederde van de werknemers vindt dat het de verantwoordelijkheid van de werkgever is om te kunnen kiezen voor een gezonde lunch. Dertig procent van de werknemers zegt een gezond lunchaanbod in de bedrijfskantine te krijgen, terwijl ruim één op de drie werknemers in de pauze weleens een ongezonde snack neemt.

Motivaction voerde de online stemronde in de eerste helft van september dit jaar uit. De steekproef bestond uit 716 werknemers (representatief voor de Nederlandse beroepsbevolking) en 763 werkgevers in de sectoren Industrie, Handel, Dienstverlening, (Semi-)Overheid en Onderwijs.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Geplaatst in
  • HRM
  • Reacties
  • Link