UMCG-medewerkers twitteren er op los

UMCG-medewerkers twitteren er op los
  • 8 oktober 2015
  • Redactie

Van alle Nederlandse ziekenhuizen heeft het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) de meeste medewerkers die actief zijn op Twitter. Ook veel personeelsleden van het Arnhemse Rijnstate en het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) in Amsterdam zijn actief op de microblog, blijkt uit onderzoek van Buzzcapture.

De social media monitoring specialist zocht op basis van de inhoud de Twitterbiografie hoeveel medewerkers actief zijn op Twitter én daarbij vermelden dat zij in het ziekenhuis werkzaam zijn. In totaal geven 1.146 mensen aan werkzaam te zijn in een Nederlands ziekenhuis, de meeste (176) hiervan werken in het UMCG. Iets meer dan de helft van hen plaatste de afgelopen drie maanden tenminste één bericht op dit socialmediakanaal, deelt Buzzcapture-analist Jaap van Zessen zijn bevindingen op Marketingfacts. De betreffende top 5 wordt gecomplementeerd door het Rijnstate, OLVG, VieCuri en het Martini Ziekenhuis qua hoeveelheid Twitterende medewerkers.

Zorgspecialisten hebben verscheidene redenen om ‘los te gaan’ op Twitter. Om uit te dragen wat hij of zij onder goede zorg verstaat bijvoorbeeld en waar verbeterkansen liggen, maar eveneens om informatie te verkrijgen en kennis te delen.

comments powered by Disqus