‘Wegwijsapp’ wint Dutch Open Hackaton

‘Wegwijsapp’ wint Dutch Open Hackaton
  • 3 november 2015
  • Redactie

De app Hello Goodbye van ontwikkelaar Movin heeft dit jaar de Dutch Open Hackaton gewonnen. De applicatie maakt het eenvoudiger om mensen weg te brengen naar of op te halen van luchthavens. Onnodig wachten is hiermee passé.

Halers en brengers die Hello Goodbye op hun smartphone installeren, kunnen zien hoe laat ‘hun’ passagier landt, waar diegene zich op het vliegveld bevindt en via welke route zij elkaar het beste kunnen ontmoeten. Ook kan worden berekend hoe lang het duurt voordat iemand bijvoorbeeld de aankomsthal bereikt. De app maakt hiervoor gebruik van de vluchtgegevens van Schiphol en iBeacons die op de luchthaven zijn geplaatst. ‘Achterblijvers en reizigers staan constant in contact met elkaar’, prees de jury afgelopen zondagavond tijdens de uitreiking.

Bierapp
De tweede prijs ging naar de app Beer-as-a-Service (BaaS). Met behulp van deze oplossing kunnen festival- of concertbezoekers zien waar op het terrein of in het gebouw een mobiele biertap in de buurt is. Ook kan de app pushberichten geven als er een tap in de buurt is.

Tijdens de Hackaton kregen ontwikkelaars 48 uur de tijd om een app te bedenken en maken. 52 teams namen deel aan de tweede editie van dit event. Zij kregen toegang tot de API’s van onder anderen Albert Heijn, Philips en KPN.

comments powered by Disqus