Nederlandse accreditering Lean Six Sigma Black Belt

Nederlandse accreditering Lean Six Sigma Black Belt
  • 23 november 2015
  • Redactie

The Lean Six Sigma Company, actief in Nederland, Belgie, Frankrijk en Engeland, reikte onlangs het eerste Nederlandse diploma voor een Lean Six Sigma Belt-certificering uit. CPION (Centraal Post Initieel Onderwijs Nederland) verzorgt de accreditatie van de betreffende post-hbo-opleiding.

‘De opleiding tot Black Belt is niet nieuw’, benadrukt Rijk Schildmeijer, managing partner van The Lean Six Sigma Company. ‘Maar omdat wij kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan, is besloten om als eerste in Nederland het diploma officieel te laten accrediteren door CPION. Dit gebeurt door middel van een zware toetsing van de opleiding en de opleidingsorganisatie zelf. Daarnaast is er ook een onafhankelijke adviescommissie benoemd, bestaande uit een professor van Nyenrode, een Master Black Belt van de Belastingdienst en een docent van de Hogeschool Utrecht.’

Digitale transformatie
Tijdens de opleiding worden cursisten opgeleid tot een specialist in procesverbeteringsprojecten. Door de digitale transformatie zijn er volgens The Lean Six Sigma Company veel meer mogelijkheden in processen. Tegelijkertijd gaat deze ontwikkeling gepaard met een verhoogde complexiteit. ‘Organisaties moeten daarom de kennis in huis hebben om op hoog niveau te kunnen concurreren met betrouwbare, snelle en kwalitatief goede dienstverlening en producten.’ De Black Belt-opleiding is voor iedereen die aan de slag wil gaan met procesverbetering, zoals proces-engineers, business consultants en kwaliteitsmanagers.


Fotobijschrift: Schildmeijer reikt het eerste Nederlandse diploma uit aan cursist Sanne van den Berg (Stedin).

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link