74% bedrijven in Nederland ondersteunt telewerken

74% bedrijven in Nederland ondersteunt telewerken
  • 22 december 2015
  • Redactie

Bijna driekwart van de Nederlandse bedrijven ondersteunde afgelopen jaar telewerken, blijkt uit actuele cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In Europa staat Nederland daarmee op de zevende plaats. Met 85% telewerkers is Finland koploper van deze ranglijst, Frankrijk (40%) bungelt onderaan.

‘Bedrijven in de specialistische zakelijke diensten, zoals bijvoorbeeld rechtskundige dienstverlening of architecten- en ontwerpbureaus en de bedrijfstak informatie en communicatie (bijvoorbeeld mediabedrijven) ondersteunen telewerken op grote schaal. In beide branches betreft het negen op de tien bedrijven’, stelt het CBS vast. In sectoren waarbij een groot deel van het personeel fysiek aanwezig moet zijn, doen organisaties veel minder aan telewerken. Bijvoorbeeld in de horeca komt telewerken bij nog geen veertig procent voor.

Ruim een jaar terug liet het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) van het ministerie van Infrastructuur en Milieu nog weten dat tijd- en plaatsonafhankelijk werken nog geen gemeengoed is in Nederland. Destijds kwam naar voren dat ruim tweederde van de werknemers nooit vanuit huis werkt tijdens de gebruikelijke werktijden.

comments powered by Disqus