Korting op autoverzekering via rijgedrag-app Flo

Korting op autoverzekering via rijgedrag-app Flo
  • 16 december 2015
  • Redactie

De Nederlandse rijgedrag-app Flo gaat een samenwerking aan met autoverzekeraars voor korting op de verzekering, zonder daarbij de privacy van bestuurders te schenden. Autoverzekeraar Whoosz! is de eerste die zo’n beloning doorvoert. Flo-gebruikers kunnen maximaal €100 per jaar besparen.

Het aantal gescoorde punten staat gelijk aan de hoeveelheid korting in euro’s. Scoor je bijvoorbeeld 78 punten, dan bespaar je € 78. De ritscore in Flo wordt berekend op vier punten: optrekken, snelheid houden, bochten nemen en remmen. Aan het einde van de rit wordt de score opgemaakt. Die analyse kan de bestuurder terugzien in de app en op het online profiel van Flo, waarop ook staat wanneer de beloning wordt uitbetaald.

Privacy
De samenwerking tussen Flo en Whoosz! is volgens de betrokkenen ‘de eerste rijgedragverzekering waarbij de bestuurder zijn privacy behoudt’. De app deelt geen gevoelige informatie als de locaties van de routes of eventuele snelheidsovertredingen. Alleen de gemiddelde ritscore wordt doorgegeven aan de betreffende autoverzekeraar, waarna de beloning wordt berekend. Andreas Willemse, productmanager Flo, laat aan Nu.nl weten dat er een juridische muur tussen de appgebruikers en de verzekeraar zit. Gegevens worden op de servers van de applicatie versleuteld opgeslagen, om te voorkomen dat data alsnog uitlekken. Flo kan eveneens worden gebruikt zonder koppeling met een verzekeraar. Inmiddels doen zo'n 170.000 mensen dat.

Mits het rijgedrag goed is en er punten worden gescoord, levert Flo vanaf februari 2016 korting op de autoverzekering op. De door Decos ontwikkelde applicatie is geschikt voor zowel iOS als Android.

comments powered by Disqus