Drukzo.nl gooit salarisschaal overboord

Drukzo.nl gooit salarisschaal overboord
  • 4 februari 2016
  • Redactie

Werknemers van het Rotterdamse drukwerkbedrijf Drukzo.nl mogen voortaan zelf bepalen hoeveel vakantie ze opnemen en wanneer ze naar kantoor komen. Ook de salarisschaal voor alle 75 werknemers is overboord gegooid, vertelde ceo Hans Scheffer pas aan RTL Z Today.

De online drukker werkt sinds kort met een soort samenwerkingsovereenkomst van een A4-tje, waarin enkel de basics zijn vastgelegd. Vergoedingen worden niet meer vastgesteld op basis van leeftijd en ervaring, maar men kijkt alleen nog maar naar prestaties. In 2015 draaide Drukzo.nl een omzet € 15 miljoen en naar verwachting zal dat bedrag dit jaar verdubbelen.

Balans
Scheffer stelt dat arbeidsovereenkomsten uitgaan van een hiërarchische organisatie. ‘Bij ons gaat het niet om controle, maar om output. Werknemers willen een goede balans tussen werk en zakelijk en wij willen hen die verantwoordelijkheid ook graag geven.’ In de overeenkomst worden alleen essentiële zaken opgenomen, legt hij uit. ‘We kijken naar wat we vrij in kunnen laten vullen door de werknemer.’

Van een aanwezigheidsplicht op het Rotterdamse kantoor is in ieder geval geen sprake. ‘We leven in 2016 en onze communicatiemiddelen maken het mogelijk overal ter wereld op elk moment te kunnen communiceren alsof iemand naast je zit. Op deze manier creëer je verantwoordelijkheid en komt de motivatie van onze collega’s uit henzelf, in plaats van dat het van bovenaf is opgelegd. Ik vind dat gezond’, aldus Scheffer.

comments powered by Disqus