EC keurt overname Mobile Vikings goed

EC keurt overname Mobile Vikings goed
  • 4 februari 2016
  • Redactie

De Europese Commissie is akkoord met de geplande overname van Base door Telenet en daarmee dus ook met de overname van Mobile Vikings door Medialaan.

Aan de overname van Base door Telenet zijn wel voorwaarden verbonden, om een ‘gezonde concurrentie op de Belgische mobiele markt te handhaven’, aldus commissaris voor mededingingsbeleid Margarethe Vestager. Base verkoopt zijn belang in Mobile Vikings en de klanten van Jim Mobile aan Medialaan.

‘Met het groen licht van de Europese Commissie en de BMA kunnen we nu volop beginnen onze Medialaan Mobile-poot uit te bouwen’, zegt ceo Peter Bossaert. ‘We zijn niet langer een klassieke broadcaster, maar wel een innovatief mediabedrijf dat zich inzet op én tv én radio én mobile. Een rechtstreekse relatie met kijkers, luisteraars en klanten wordt meer dan ooit belangrijk voor ons.’ Herbert Vanhove, directeur Mobile bij Medialaan, gaat Mobile Vikings leiden.

De overname van de mvno speelt al langere tijd.

comments powered by Disqus