Singularity University vestigt zich op Strijp-S

Singularity University vestigt zich op Strijp-S
  • 25 februari 2016
  • Redactie

In Eindhoven, op het voormalige Philips-terrein Strijp-S, opent Singularity University eind mei dit jaar zijn eerste vestiging buiten de Verenigde Staten. Ambassadeur Yuri van Geest is in zijn nopjes. ‘We zijn vereerd en opgetogen dat we SingularityU in Nederland starten.’

Tijdens het event CEMinar, dat in juni 2015 werd gehouden in Amsterdam, gaf Van Geest tijdens zijn sprekersessie al aan dat er plannen bestonden voor een ‘dependance’ van Singularity University in ons land. In Eindhoven komt een ‘innovatiehub’ waar nieuwe gadgets gepresenteerd worden en waar onderwijsprogramma’s en tech-bijeenkomsten worden georganiseerd. Van de elf thema’s waar de in 2008 opgerichte Singularity University zich op richt, zal in Nederland speciale aandacht uitgaan naar voedsel, water en zorg. SingularityU gaat ieder jaar één start-up steunen die met een uitzonderlijke vinding komt op een van deze gebieden.

‘Deze partnerschap is de eerste fysieke locatie buiten het NASA Research Park. Ons doel is voort te bouwen op de krachten van ons land, waarbij we de belangrijkste exponentiële technologieën integreren en inzetten om oplossingen te vinden voor een aantal grootse mondiale uitdagingen, bijvoorbeeld rondom water, voedsel en gezondheid’, aldus Van Geest.

comments powered by Disqus