WhatsAppen over patiënten ‘not done’

WhatsAppen over patiënten ‘not done’
  • 25 februari 2016
  • Redactie

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) roept artsen op om niet langer WhatsApp te gebruiken om over patiënten te communiceren. Volgens de privacywaakhond voldoet de applicatie niet aan de eisen om gevoelige patiëntinformatie te versturen. Aan welke eisen WhatsApp niet voldoet, kan AP niet zeggen.

Artsen maken onder meer gebruik van het populaire communicatiemiddel om collega’s om advies te vragen bij een operatie. Hoewel zij hier zelf erg enthousiast over zijn, stuurt AP aan op een verbod van WhatsApp voor dit doeleinde. De instantie stuurt aan op het vinden en toepassen van een alternatief voor hulp op afstand in relatie tot privacygevoelige patiëntinformatie.

Ook artsenkoepel KNMG raadt artsen af gebruik te maken van de app, maar geeft tegelijkertijd aan het gebruik van WhatsApp niet te kunnen voorkomen. Het advies aan artsen is dan ook om via de app geen informatie te versturen die herleid kan worden tot personen.

comments powered by Disqus