AO.nl van start

AO.nl van start
  • 1 maart 2016
  • Redactie

Media Markt en Coolblue hebben er een concurrent bij met de start van AO in Nederland. Het van origine Britse retailbedrijf heeft aan de Nijverheidsweg in Utrecht een contactcenter annex lokale hub geopend. Retouren komen daar eveneens terecht.

Eind november vorig jaar kondigde Appliances Online (AO) aan dit voorjaar de online verkoopactiviteiten in Nederland te zullen aanzwengelen. Momenteel zijn er artikelen te koop in de categorieën wassen & drogen, vaatwassers, koelen en koken & bakken. Mogelijk wordt het assortiment op termijn uitgebreid met kleinere huishoudelijke apparaten, televisies en audioapparatuur, schrijft Twinkle.

Hoge NPS
Vooralsnog levert AO.nl in veel Nederlandse postcodegebieden alleen op dinsdag, donderdag en zaterdag. In andere gebieden komen de groene bestelwagens alleen op maandag, woensdag en vrijdag voorrijden. Onder meer op de Wadden en in delen van Zeeland wordt nog helemaal niet bezorgd. Tot nog toe verkocht de retailer buiten zijn thuismarkt alleen in Duitsland online. Net over de grens bij Keulen verrijst een groot nieuw magazijn, dat in de eerste helft van 2017 open moet gaan. De Nederlandse online verkoopactiviteiten worden aangestuurd in Bergheim.

Appliances Online rapporteert Net Promoter Scores van boven de 80 punten.

comments powered by Disqus