App MobielSchadeMelden vereenvoudigt ongevalsregistratie

App MobielSchadeMelden vereenvoudigt ongevalsregistratie
  • 31 maart 2016
  • Redactie

Het Verbond van Verzekeraars, politie en verkeerskundig ICT-bureau VIA lanceren samen de nieuwe app MobielSchadeMelden. De applicatie moet het voor gebruikers eenvoudiger maken om schade te melden. Alle soorten aanrijdingen kunnen worden geregistreerd via de app en foto’s vervangen de traditionele tekeningen.

Automobilisten die schade rijden zouden volgens het Verbond van Verzekeraars geregeld moeite hebben om alle gegevens van het Europees schadeformulier goed in te vullen. Zo vindt één op de drie autobezitters het betreffende formulier gebruiksonvriendelijk en een zelfde aantal vindt het niet goed leesbaar, zo blijkt uit onderzoek van GfK onder ruim 700 autobezitters die het afgelopen jaar schade hebben gehad. De nieuwe app moet de ongevalsregistratie makkelijker maken. Veel gegevens worden automatisch ingevuld door MobielSchadeMelden. Ook is het met behulp van deze app mogelijk om alle soorten aanrijdingen te registreren, zoals fietsers en voetgangers, en kan er melding worden gemaakt van gewonden (letselschade).

STAR
De genoemde organisaties zijn de initiatiefnemers van het STAR-project (Smart Traffic Accident Reporting), dat een einde moet maken aan de onderregistratie van ongevallen. De lancering van de MobielSchadeMelden-app maakt hier deel van uit. Partijen die deelnemen aan STAR zijn Rijkswaterstaat, het Interprovinciaal Overleg, Vereniging van Nederlandse Gemeenten, Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid, VeiligheidNL, Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB, Fietsersbond, TeamAlert, Blijf Veilig Mobiel, Unie van Waterschappen en Veilig Verkeer Nederland.

Ditzo handelt sinds een aantal maanden schademeldingen af via WhatsApp.
comments powered by Disqus