Online chatadvies voor klanten MS Mode

Online chatadvies voor klanten MS Mode
  • 22 maart 2016
  • Redactie

Retailbedrijf MS Mode lanceerde onlangs StyleChat. Via deze online adviesdienst krijgen gebruikers kledingadvies op maat tijdens het online shoppen. De service wordt op gezette tijden aangeboden.

Een stylist helpt bezoekers op Msmode.nl per chat met het uitkiezen van een outfit die bij hun figuur past. Hierbij worden illustraties toegepast, zodat een goed beeld ontstaat van de pasvorm en de kleuren die ‘de mooiste kant in de klant’ naar voren halen. Inge Wortelboer, marketingdirecteur MS Mode, licht toe: ‘De StyleChat is de ideale manier om de klantgerichtheid van ons winkelpersoneel ook aan te bieden in het online kanaal. In de winkels krijgen vrouwen al vakkundig advies van onze ervaren verkoopsters. Ze inspireren klanten regelmatig om eens iets nieuws te proberen. Dat persoonlijke kledingadvies op maat geven we nu ook online.’

De recent gestarte pilot duurt zes maanden. ‘Tijdens dit half jaar kijken we of de stylingtool ook echt de klanttevredenheid verhoogt. Als de pilot in Nederland goed loopt, introduceren we de online chat eveneens bij onze webshops in de andere landen. We gaan dan onderzoeken of de chatfunctie vaker aangeboden kan worden en of we het kunnen integreren in onze hele omnichannelstrategie. Bijvoorbeeld door het mogelijk te maken voor klanten om online een afspraak te plannen met de styliste in één van onze winkels. Als extra service’, vult Wortelboer aan.

comments powered by Disqus