Transavia appt met klanten in zeven talen

Transavia appt met klanten in zeven talen
  • 02 maart 2016
  • Redactie

WhatsAppers kunnen sinds deze week vragen stellen aan Transavia in het Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans en in het Portugees. ‘Wij willen het iedereen zo makkelijk mogelijk maken om met ons in contact te komen’, verklaart Rob Abspoel, social media manager van de betreffende luchtvaartmaatschappij.

In februari 2015 startte Transavia in Nederland een proef met WhatsApp als klantenservicekanaal. In een jaar ontving de luchtvaartmaatschappij via het populaire communicatiekanaal bijna 200.00 berichten met vragen over de dienstverlening of boekingen. ‘De cijfers tonen aan dat WhatsApp een onmisbare aanvulling is op de al bestaande contactmogelijkheden, zoals Facebook en Twitter. Vijftig procent van het aantal berichten dat ons via social media bereikt, gaat via WhatsApp’, aldus Abspoel.

Texting
Vragenstellers krijgen via de app in kwestie - binnen 1 uur - antwoord in hun eigen taal. Ook betalingen kunnen via deze weg in orde worden gemaakt. De luchtvaartmaatschappij zegt verder alleen in tekst te appen met klanten en niet in gesproken berichten ‘zoals in bijvoorbeeld Italië vaak wordt gedaan’.

De social service collega’s van KLM beantwoorden klantvragen in minstens elf verschillende talen.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link