Mitel koopt Polycom

Mitel koopt Polycom
  • 19 april 2016
  • Redactie

De Canadese communicatiespecialist Mitel neemt Polycom, expert in videoconferencingoplossingen, over. Hiermee is een bedrag van 1,96 miljard dollar gemoeid.

‘Mitel heeft een eenvoudige visie: klanten voorzien van naadloze communicatie- en samenwerkingsoplossingen. Om die visie tot leven te brengen zetten we methodisch de puzzelstukjes op zijn plaats om zo een naadloze gebruikerservaring over elk apparaat en in elke omgeving mogelijk te maken’ vertelt  Rich McBee, ceo van Mitel. Hij vervolgt: ‘Polycom is één van de meest gerespecteerde merken en is synoniem voor hoge kwaliteit en innovatieve conferentie- en videomogelijkheden die de norm voor dagelijkse samenwerking vormen. Samen met de spraakcommunicatie van Mitel zal het gecombineerde bedrijf de technologie die nodig is voor werkelijk geïntegreerde oplossingen, leveren aan bedrijven en service providers in zakelijke, mobiele en cloudomgevingen.’

In totaal werken straks circa 7.700 mensen bij het bedrijf dat een geschatte omzet heeft van 2,5 miljard dollar. Beide merknamen worden in stand gehouden. Naar verwachting wordt de transactie in het derde kwartaal van dit jaar afgerond. In Nederland is Polycom in Amsterdam gevestigd en beschikt Mitel over een Utrechtse locatie. Laatstgenoemde nam ruim twee jaar geleden ook al call recording specialist Oaisys over.

comments powered by Disqus