NLE wordt triple play aanbieder

NLE wordt triple play aanbieder
  • 5 april 2016
  • Redactie

De Nederlandse Energie Maatschappij wil naast elektriciteit en gas nu ook internet, televisie en telefonie gaan leveren aan haar klanten. Het energiebedrijf zegt bestaande telecombedrijven te gaan uitdagen op het gebied van prijs, snelheid en service. De live gang staat gepland voor september 2016.

‘Wij vinden het mooi traditionele, ingedutte markten op te schudden’, zegt oprichter en ceo Harald Swinkels van NLE. ‘Op de mobiele telecommarkt is behoorlijk wat concurrentie, maar dat geldt niet voor de markt van alles-in-1. Vroeger ging het om telefoontikken, tegenwoordig om databundels. Een databundel lijkt wat dat betreft op een kuubje gas. We zijn sinds de lancering tien jaar geleden exceptioneel gegroeid in aantallen én klanttevredenheid, we zijn er klaar voor.’

Verdienmodel
In vijf jaar tijd wil de Nederlandse Energie Maatschappij tien procent van de alles-in-1-markt veroveren, oftewel zo’n 5 miljoen huishoudens. De toekomstige triple play aanbieder, dat gebruik gaat maken van het netwerk van KPN, zegt ‘supersnel internet’ te gaan leveren en geeft alle klanten standaard een wifi-versterker die het internetsignaal binnenshuis een impuls zal geven. NLE opent één loket en een app voor alle diensten: energie én telecom.

De plannen sluiten goed aan bij de toekomstvisie van de Nederlandse Energie Maatschappij. Swinkels: ‘Wij geloven dat over een periode van vijf tot tien jaar de Nederlandse huishoudens grotendeels zelfvoorzienend worden in hun energiebehoefte. Gesloten ecosystemen die energie gaan leveren, in plaats van vragen. Wij zullen dat gaan faciliteren. Het verdienmodel zit voor ons tegen die tijd niet meer in het leveren van een eenheid energie. Voor ons is het een uitdaging om met het aanbieden van andere diensten nieuwe verdienmodellen te ontwikkelen.’

In Nederland levert ook het Zeeuwse DELTA zowel gas en energie, plus televisie, internet en telefonie aan klanten.

comments powered by Disqus