Alibaba opent kantoor in Amsterdam

Alibaba opent kantoor in Amsterdam
  • 12 mei 2016
  • Redactie

Online retailer Alibaba vestigt zich in Amsterdam. Voor Nederland en Europa wil de e-commerce speler een ‘poort naar China’ zijn. Tevens wil het Europese merken en producten van grote en kleine bedrijven introduceren bij de Chinese consument. Roland Palmer (ex-Blokker) is aangesteld om Alibaba Group in de Benelux te leiden.

In een verklaring zegt Alibaba’s president Michael Evans dat de opening van de vestiging in Amsterdam ‘perfect past bij de doelstellingen van Alibaba in Europa’. Wanneer en waar het succesvolle e-commerce bedrijf in Nederland gaat starten, is nog niet bekend. Om huidige en nieuwe klanten in Europa goed te kunnen bedienen opende de door Jack Ma opgerichte groep eerder al kantoren in Italië, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

Nederland en België staan bekend om hun hoge voedings- en productveiligheidsnormen. De Chinese consument kijkt onder meer naar de Benelux voor voedingsproducten als zuivel, chocolade en alcoholische dranken. Ook bloemen, consumentenelektronica, huishoudelijke producten, babyproducten en kinderspeelgoed zijn erg in trek. Palmer is tegelijkertijd verantwoordelijk voor AliExpress, waar Nederlanders en Belgen juist producten uit China bestellen.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link