Boots lanceert mobiele saleshulp

Boots lanceert mobiele saleshulp
  • 5 juli 2016
  • Redactie

Farmaciebedrijf Boots introduceert Sales Assist in haar winkels in het Verenigd Koninkrijk. De app moet het voor klanten eenvoudiger maken om de gewenste producten te bemachtigen. Voor de ontwikkeling hiervan werkte de retailer samen met IBM.

Door gebruik te maken van analytics helpt de nieuwe app Boots-medewerkers om klanten persoonlijke aanbevelingen te doen, zoals beschikbare alternatieve producten. Ook is bijvoorbeeld de voorraad in de winkels en online inzichtelijk gemaakt.

Reviews
Robin Phillips, director Omnichannel & Development bij Boots UK, legt uit dat de apotheker in innovatieve nieuwe technologie investeert om de retailexperience voor haar klanten verder te verbeteren. Mobiliteit staat in zijn optiek aan de voorhoede van deze transformatie. ‘Deze unieke tool stelt onze collega’s in staat om snel productinformatie te tonen, evenals ratings en reviews bijvoorbeeld. Met de complete Boots-collectie letterlijk binnen handbereik zullen zelfs onze kleinste winkels aanvoelen als een flagshipstore.’

Sales Assist is, net als de andere tientallen apps die behoren tot het IBM MobileFirst iOS-portfolio, exclusief ontwikkeld voor iPhone- en iPhone-gebruik.

comments powered by Disqus