Groeigeld voor OBI4wan en OBILytics

Groeigeld voor OBI4wan en OBILytics
  • 27 juli 2016
  • Redactie

Main Capital heeft een substantieel belang verworven in OBI4wan en OBILytics. De investeerder gaat de rap groeiende softwarebedrijven actief ondersteunen met de internationale groei en de uitbouw van het productportfolio.

‘OBI4wan is de laatste jaren volledig zelfstandig hard gegroeid. Onze ambitie is om dit de komende jaren ook buiten Nederland voort te zetten. Main Capital is door haar kennis van softwarebedrijven, haar internationale netwerk en haar bereidheid om te investeren, de ideale partij om samen met OBI4wan en OBILytics de ambities te realiseren’, aldus Alexander de Ruiter, mede-oprichter van de leverancier van SaaS-oplossingen op het gebied van social media monitoring en webcare. Momenteel komt de internationalisatie voornamelijk uit België. Met de hulp van Main Capital wil de combinatie ook verder in Duitsland doorgroeien. Een belangrijk onderdeel van de internationale groei zal liggen in de uitbouw van het internationale partnernetwerk.

Groeistrategie
De samenwerking bekoort vanzelfsprekend ook Charly Zwemstra, managing partner van de genoemde investeerder. ‘Met haar schaalbare product is OBI4wan goed voorbereid op internationalisatie. Daarnaast weet het management al meerdere jaren winstgevendheid te koppelen aan hoge groei. Wij zien goede mogelijkheden om samen met het management verder te internationaliseren, de partnerstrategie verder vorm te geven en de huidige winstgevende groeistrategie door te zetten.’

OBILytics betrad in januari dit jaar de markt. Directeur Frank Smit helpt sindsdien organisaties om meer te halen uit big data.

comments powered by Disqus