Instagram Stories gaat Snapchat achterna

Instagram Stories gaat Snapchat achterna
  • 03 augustus 2016
  • Redactie

Beter goed gejat dan slecht verzonnen, hebben de ontwikkelaars van Instagram gedacht. De mobiele foto-app introduceert Stories, een nieuwe feature waarmee je talloze foto’s en video’s kunt delen die na een dag weer verdwijnen. De dagelijkse momenten passeren in een slideshow de revue en tonen daarmee het verhaal van de appgebruiker.

Instagram merkt op dat mensen zich geen zorgen hoeven te maken over ‘overposting’, want er zijn geen grenzen gesteld aan de hoeveelheid posts op een dag. Met behulp van tekst en tekentools kunnen gebruikers hun te delen verhalen opleuken. Zie bijvoorbeeld de kat onderaan met laserschietende ogen. Na 24 uur verdwijnen de geplaatste foto’s en video’s automatisch en verschijnen ze niet meer op iemands profiel of in een feed. Volgers die ergens op willen reageren kunnen via Instagram Direct een privébericht sturen naar degene die de content heeft geplaatst. Likes of publieke commentaren achterlaten is niet mogelijk.

Kevin Systrom, ceo van Instagram, geeft in de media ruiterlijk toe dat Snapchat een grote inspiratiebron is geweest voor de ontwikkeling van Stories. ‘Snapchat verdient alle credits’, registreerde onder meer een journalist van TechCrunch. Komende tijd wordt de nieuwe feature wereldwijd uitgebracht voor iOS en Android.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link