Vodafone zet in op zorgeloze zomer

Vodafone zet in op zorgeloze zomer
  • 15 augustus 2016
  • Redactie

Internet of Things leeft binnen Vodafone. Ter voorbereiding op een zorgeloze zomer ontwikkelde het bedrijf een ‘Smart Summer’-bikini en -zwembroek die voorzien zijn van UV-sensoren waarmee de blootstelling aan zonlicht wordt gemeten.

Gebruikers van deze slimme badkleding krijgen via een smartphone app een notificatie wanneer zij te lang in het UV-licht zitten. Bovenal geven de bikini en zwembroek een lichte trilling in de bikini- of heupband wanneer het tijd is voor een nieuwe laag zonnebrandcrème. De speciaal ontwikkelde kinderzonnehoed bevat een UV-sensor, een Vodafone-simkaart en een trackingdevice die een waarschuwing geeft als jouw kind te ver het strand op wandelt. De koffer uit de ‘Smart Summer’-serie bevat een ingebouwde tracker waarmee per smartphone de locatie van bagage kan worden achterhaald.


Verandering
‘Ons ‘Smart Summer’-concept laat zien hoe Internet of Things de kracht heeft om elk aspect van ons dagelijks leven te veranderen’, vertelt Erik Brenneis, director IoT bij Vodafone Group. ‘Bedrijven maken nu gebruik van verschillende IoT-technologieën en zien het als succesfactor voor groei in de toekomst. De introductie volgend jaar van de nieuwe narrowband IoT-netwerken zal deze ontwikkeling naar een hoger niveau tillen.’

In 2017 introduceert het merk verschillende nieuwe producten waarbij de technologie wordt toegepast.

comments powered by Disqus