Congres over het Nieuwe Communiceren voor de overheid

Congres over het Nieuwe Communiceren voor de overheid
  • 28 september 2016
  • Redactie

Alle professionals binnen de gemeentes moeten burgers actief betrekken. Social media zijn daar een goed instrument voor. Dat is het thema van het congres Het Nieuwe Communiceren voor de overheid, op 6 oktober in Veenendaal.

Hoe maak je de omslag? Zodat je niet vanuit de gemeente redeneert, maar vanuit het standpunt van de burger? Op welke wijze sluit je aan op hun leefwereld en dienstverleningsvraag?

Burgers actief betrekken
Nog belangrijker: hoe bereik je ze? Het is noodzakelijk dat ambtenaren in een vroeg stadium (nu al!) burgers actief betrekken bij het ontwikkelen van hun plannen. Dit met het oog op de nieuwe Omgevingswet die in 2019 van kracht wordt.

In contact met de burger?
Social media is een effectieve manier om laagdrempelig te communiceren met de burger. Een belangrijke tool dus! Hoe implementeer je 'Het Nieuwe Communiceren' nu in jouw organisatie? Tijdens deze dag krijg je via het 4 fasenmodel naar een open overheid uitgelegd hoe je de dialoog met de burger aan kunt gaan.

Tal van succesvolle praktijkvoorbeelden staan op het programma. Om te leren wat het is om echt samen te werken met de burger en te bepalen wat aansluit bij wat er in jouw gemeente speelt. 

 

comments powered by Disqus