Knab zet online hypotheekadvies in de markt

Knab zet online hypotheekadvies in de markt
  • 19 september 2016
  • Redactie

Online bank Knab levert sinds kort onafhankelijk online hypotheekadvies. Knab Hypotheken doet dit samen met de online hypotheekadviseur eyeOpen.nl. De bank biedt zelf geen hypotheken aan.

Voor het online advies over hypotheken rekent Knab slechts €1.300. Het hele proces verloopt digitaal en telefonisch, aldus Banken.nl.

Gemiddeld betaalt een geïnteresseerde een bedrag van zo’n €2.775 voor advies in verband met hypotheken, aldus de bank. Daarvoor krijgt de klant hypotheekadvies, en hij sluit overlijdensrisicoverzekeringen af via inefficiënte en verouderde wegen. 

Hypotheek zonder advies
Knab Hypotheken heeft drie maanden proefgedraaid. Het is ook mogelijk om een hypotheek af te sluiten zonder advies. De prijs bedraagt dan €650. 

Volgens eyeOpen werken de meeste hypotheekadviseurs voor slechts 3 tot 4 hypotheekaanbieders. Onafhankelijk kunnen ze zich dus niet noemen.  Bij Knab Hypotheken kan het aanbod van rond de 30 hypotheekaanbieders worden vergeleken. 

Hoeveel geld lenen
Klanten kunnen via een gratis tool op de site uitrekenen hoeveel geld ze kunnen lenen. Ook de maandlasten voor aflossing, rente en overige kosten van de hypotheek zijn daar naar voren te halen. 

Via Knab kunnen geïnteresseerden tevens vaststellen of het voordeliger is om over te stappen na afloop van hun rentevaste periode. De bank wil in de toekomst meer diensten toevoegen.

 

comments powered by Disqus