Robotica en kunstmatige intelligentie in vizier van eindbeslissers

Robotica en kunstmatige intelligentie in vizier van eindbeslissers
  • 14 september 2016
  • Redactie

64% van de door Oracle ondervraagde beslissers in de EMEA-regio heeft roboticatechnologie geïmplementeerd of is dat van plan te doen. Verder werkt 55% met kunstmatige intelligentie of is dat voornemens. Dat staat in het rapport ‘The Oracle Cloud: Opening up the Road to Industry 4.0’, waarvoor 1.200 beslissingsbevoegden zijn ondervraagd over hoe bedrijven de overgang naar de Vierde Industriële Revolutie in goede banen leiden. Honderd hiervan komen uit de Benelux.

Bedrijven zien de cloud als een onbeschreven bladzijde waarop ze hun innovatiestrategieën bouwen, stelt het softwarebedrijf vast in de genoemde rapportage. De onderzoeksresultaten geven inzicht in welke technologieën de interesse van bedrijven hebben om succesvol te blijven in dit door data gedreven tijdperk. De meeste organisaties erkennen bijvoorbeeld dat een cloudinfrastructuur vereist is om deze technologieën tot leven te brengen. Tweederde vindt dat een enterprise cloudplatform organisaties de mogelijkheid biedt innovatie als robotica en kunstmatige intelligentie te gelde te maken.

Benelux
Specifiek in de Benelux gaf de helft van deze respondenten aan dat het onvermogen om snel innovatieve apps te implementeren, één van de uitdagingen is waar ze op het gebied van cloudimplementaties momenteel mee te maken hebben. Daarnaast zegt 44% dat de benodigde tijd om te innoveren het grootste inefficiëntiepunt is in zijn huidige platformmodel. 52% zegt hetzelfde over de integratie van gebruikte diensten.

‘Ondanks een onzeker economisch klimaat begrijpen bedrijven dat met de snelheid waarin de huidige markt zich ontwikkelt, vooroplopen belangrijker is dan ooit. Een aantal van de meest succesvolle bedrijven ter wereld is opgericht tijdens de piek van de financiële crisis, zoals Uber en Airbnb. Hieruit blijkt dat er altijd kansen zijn’, benadrukt Pascal Giraud, senior director IaaS Foundation & Cloud Platform bij Oracle EMEA. ‘Met de start van Industry 4.0 komen bedrijven - wat innovatie betreft - terecht in een snelle of een langzame rijstrook. De opkomst van geïntegreerde cloudinfrastructuren heeft het voor bedrijven goedkoper en makkelijker gemaakt om de concurrentie vóór te zijn’, stelt hij.

comments powered by Disqus