Buzzcapture in top 10 social mediatools

Buzzcapture in top 10 social mediatools
  • 03 oktober 2016
  • Redactie

De Brand Monitor van Buzzcapture is één van de tien beste internationale social media monitoring tools wereldwijd. Zij zijn hiermee als enige Nederlandse tool opgenomen in de top 10.

Media-onderzoeksbureau Goldbach Interactive uit Zwitserland onderzocht 180 social media monitoring tools, en haalde daar een top 10 uit.

Vorig jaar kwam het Amsterdamse softwarebedrijf Buzzcapture voor het eerst in de top 10 terecht. Door mee te groeien in de internationale markt en ontwikkeling op developmentgebied heeft de organisatie de top 10-notering vast weten te houden. Eerder dit jaar werd Buzzcapture ook al uitgeroepen tot beste Nederlandse tool door Emerce.

Reputatie analysetool
Social media-data komen samen in de reputatie analysetool (Brand Monitor) van Buzzcapture (bijvoorbeeld Twitter, Youtube, Facebook, Instagram en Pinterest). Dat geldt ook voor interne social media als Yammer, blogartikelen, nieuwsartikelen, berichtgeving van fora en offline berichten als tv en radio.

Reputatiemanagers en communicatiespecialisten zijn zo op de hoogte wat er online en offline over merken of branches wordt gezegd. Dat geldt tevens voor de extra statistieken als bereik, geo-data, influencer marketing en mediawaarde. De tool biedt een wereldwijd overzicht op mediagebied. 

Internationale interesse
Buzzcapture merkt steeds meer verdere internationale interesse in de producten. Het team van het bedrijf is sinds de eerste top 10-notering bijna verdubbeld.

Andere Nederlandse tools die zijn meegenomen in het onderzoek zijn Clipit, OBI4wan en Media Injection.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link