Gemeente Bedum kan niet meer om social heen

Gemeente Bedum kan niet meer om social heen
  • 19 oktober 2016
  • Redactie

Het hoge woord is er uit: de gemeente Bedum waagt zich aan social media. Hoewel burgemeester Henk Bakker sceptisch is, ziet hij in dat het interactieve karakter van platforms als Facebook en Twitter niet langer te negeren valt. ‘Als er via social media vragen of berichten komen, moeten mensen op een goede manier antwoord of reactie krijgen.’

Mits de gemeenteraad in november akkoord gaat met dit initiatief, krijgen de webcareplannen begin volgend jaar ‘met de nodige bescheidenheid’ een serieuzer karakter. Volgens het Dagblad van het Noorden is er een budget van € 10.000 beschikbaar gesteld. Een deel hiervan is gereserveerd voor aanpassingen van de digitale informatiesystemen en een ander deel voor de personele bezetting. Bakker maakt de social service activiteiten zelf niet meer van dichtbij mee: hij gaat per 1 januari 2017 met pensioen.

De huidige burgemeester van Bedum is geen voorstander te zijn van social media, omdat een gemeente ieder woord moet wegen en niet in allerlei discussies kan belanden. Dat standpunt veranderde eerder dit jaar, na een brand op 31 maart in een schakelstation in Onderdendam. ‘Toen ontstond bij mij het eerste begin van enige sympathie voor het medium. Maar meldingen als ‘Ik ga naar een vergadering’, of ‘Ik ga eten’ vind ik nutteloos.’Parodie Burgervader Bakker

comments powered by Disqus