Zalando neemt het op tegen The Cloakroom en Outfittery

Zalando neemt het op tegen The Cloakroom en Outfittery
  • 13 oktober 2016
  • Redactie

Zalon, de personal shopping service van Zalando, is nu ook in Nederland beschikbaar. Consumenten in ons land kunnen een beroep doen op een persoonlijk aangewezen stylist, die een doos vol outfits voor hem of haar opstuurt.

Deze stap van de online retailer betekent dat mannenservices als The Cloakroom en Outfittery directe concurrentie krijgen. ‘We zijn bijzonder trots dat Zalon nu ook in Nederland beschikbaar is’, zegt Ken Fontijn, country manager Benelux bij Zalando. ‘Het is fantastisch hoe we met deze dienst meerdere partijen uit de modewereld met elkaar verbinden. Met onze unieke samenwerking kunnen we echt inspelen op de wensen van onze klant. Een persoonlijke stylist wordt op deze manier voor iedereen toegankelijk.’


Gebruikers van de nieuwe dienst kunnen hun persoonlijke voorkeuren voor een kledingstijl doorgeven via een vragenlijst en foto’s van zichzelf of hun favoriete stijl uploaden. De webshopper krijgt vervolgens een eigen Zalando-stylist toegewezen, die op het lijf gesneden keuzes maakt uit het assortiment van ruim 150.000 artikelen van meer dan 1.500 verschillende merken. De klant mag zelf bepalen welke items uit de doos hij houdt; de andere kan hij kosteloos retour sturen. Advies inwinnen kan telefonisch of via Zalon Chat.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link