Managers zonder stress toegekend

Managers zonder stress toegekend
  • 7 december 2016
  • Redactie

Salem Samhoud, oprichter van consultancybureau &samhoud, en Mischa Peters, hoofd Research Support Office van de Universiteit Utrecht, zijn onlangs verkozen tot ‘Manager zonder stress 2016’.

Volgens de jury - bestaande uit auteurs Tony Crabbe ('Nooit meer te druk'), Lisette Thooft (o.a. 'Kom uit je hoofd') en Paul Loomans ('Ik heb de tijd, handleiding in tijdsurfen') - zijn stressloze managers onder meer te herkennen aan de volgende kenmerken:
- straalt rust uit
- neemt de tijd voor de mensen in zijn omgeving en krijgt waardering
- leeft niet naar de waan van de dag maar houdt de regie in eigen hand
- kan delegeren en houdt daarbij ook rekening met de werkdruk van de mensen in zijn omgeving
- weet dat effectiviteit samenhangt met rustmomenten

Balans
Over de winnaars van 2016 schrijven de juryleden het volgende:
Salem Samhoud waakt over de rust in zijn bedrijf. Medewerkers kregen bijvoorbeeld een bonus als zij de zakelijke telefoon tijdens hun vakanties niet gebruiken. Hij geeft zijn medewerkers vol vertrouwen en controleert ze niet. Zij kunnen zich zo volledig ontplooien, wat bijdraagt aan hun eigen welbevinden. Salem was blij met de zandloper want tijd is kostbaar. ‘Alles is er in overvloed’ zegt hij, ‘behalve de tijd’!

Mischa Peters waakt eveneens over de rust van haar medewerkers. Zij stimuleert het dat de wetenschappers hun eigen balans bewaken. Mischa is oprecht geïnteresseerd in het wel en wee van haar medewerkers. Door maar liefst zeven medewerkers werd zij genomineerd; allen waardeerden weer andere aspecten in haar functioneren.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link