Nuance breidt uit met gedragsbiometrie

Nuance breidt uit met gedragsbiometrie
  • 16 februari 2017
  • Redactie

Spraaktechnologiebedrijf Nuance Communications is een samenwerking gestart met BioCatch, specialist in gedragsbiometrie. Doel is om het fraudepreventieprogramma Security Suite uit te breiden zodat fraude op bredere schaal kan worden gedetecteerd.

De combinatie van verschillende digitale input kan ervoor zorgen dat ook in kanalen buiten contactcentra met grotere precisie naar fraude gezocht kan worden. Het bedrijf zal gedragsbiometrie van BioCatch gebruiken binnen reeds bestaande stem- en gezichtsbiometrieplatforms.

Gebruikersprofiel
De nieuwe software detecteert mogelijk frauduleus gedrag op basis van inconsistentie in de interactie van een persoon met een apparaat of toepassing. Door te leren hoe een persoon doorgaans zijn toetsenbord of muis gebruikt, of hoe ze swipen en drukken op een mobiel scherm, bouwt BioCatch een uniek gebruikersprofiel. Aan de hand hiervan detecteert het programma afwijkingen, waarna een waarschuwing volgt dat een niet-geautoriseerd persoon het apparaat gebruikt.

Uit eerdere ervaringen blijkt volgens Nuance dat stembiometrie een sterk wapen is tegen fraude. Zo rapporteerde een grote Britse bank een daling van illegale accountovernames met 59 procent sinds het invoeren van Security Suite en voorkwam een Amerikaanse bank een fraudeverlies van $ 6.2 miljoen. Ook ING Nederland maakt gebruik van Security Suite, zo meldt het bedrijf.

comments powered by Disqus