Verouderde technologie hindert digitale transformatie

Verouderde technologie hindert digitale transformatie
  • 23 februari 2017
  • Redactie

Verouderde technologie weerhoudt Europese bedrijven ervan om te profiteren van digitale transformatie. Dat blijkt uit een onderzoek van Fujitsu onder meer dan 500 business- en ICT-managers bij grote bedrijven.

Meer dan de helft van de respondenten gaf aan dat hun technologische infrastructuur niet goed aansluit op de hedendaagse behoeften op het gebied van digitalisering. Digitale transformatie heeft bij hen nog geen prioriteit. Daarnaast blijkt uit het onderzoek dat zo’n 10 procent van de bedrijven zichzelf beschouwt als leider op dit gebied en 17 procent digitalisering ziet als essentieel voor de levensvatbaarheid van hun bedrijf. Verder gelooft 42 procent dat, hoewel digitalisering veel invloed zal hebben, andere uitdagingen zoals economische zorgen voorrang hebben.

Bedrijfscultuur
De voornaamste redenen voor het gebrek aan digitale transformatie zijn verouderde technologie en infrastructuur, problemen met integratie in oude systemen - zogeheten legacy systems - en moeite met het doorvoeren van veranderingen binnen de bedrijfscultuur van een ICT-organisatie.

Het onderzoek voorspelt echter ook een aantal veranderingen binnen de komende drie jaar. Momenteel heeft 20 procent van de respondenten meer dan de helft van hun applicaties naar de cloud verplaatst. Dit aantal zal de komende 36 maanden naar verwachting verdubbelen. Actieve invoering van robotische automatisering zal dit jaar groeien, waardoor de betrouwbaarheid, snelheid en focus van externe en interne processen vergroot kan worden.
comments powered by Disqus