Wurcly zinspeelt op revolutie flexibele arbeidsmarkt

Wurcly zinspeelt op revolutie flexibele arbeidsmarkt
  • 6 februari 2017
  • Redactie

Vraag en aanbod dichter bij elkaar brengen, dat is waar het nieuwe online uitzendbureau Wurcly op uit is. Evenals Uber en Airbnb werkt dit volledig gedigitaliseerde en geautomatiseerde platform op basis van reviews; werknemers en werkgevers beoordelen elkaar met het geven van sterren en eventueel een aanvullende tekstuele toelichting.

‘Voor de student die op zoek is naar een bijbaan of voor de terras-eigenaar die bij goed weer een paar handen extra nodig heeft, is ons platform een uitkomst’, meent één van de Wurcly-initiatiefnemers, David Westerhof. ‘Van horeca tot zorg en van student tot AOW’er, de arbeidsmarkt flexibiliseert en men wil zelf bepalen voor wie, hoe vaak en hoe lang ze werken.’

Tinder-functionaliteit
In de app kan op regio gezocht worden naar talloze banen in verschillende branches. Net als bij Tinder kan een werknemer via Wurcly al swipend  interesse tonen in een ‘job’. Is die interesse vanuit de werkgever wederzijds, dan is er sprake van een match. Het geautomatiseerde systeem van het online uitzendbureau verzorgt de verdere administratieve afhandeling en garandeert dat de werknemer binnen 24 uur na het voltooien van een klus wordt uitbetaald.

Momenteel zijn ruim 250 werkgevers en 20.000 werknemers actief op het platform.
comments powered by Disqus