Creativiteit en samenwerking centraal in nieuwe werkruimtes

Creativiteit en samenwerking centraal in nieuwe werkruimtes
  • 10 maart 2017
  • Redactie

De twee Amerikaanse bedrijven Steelcase en Microsoft hebben samen een reeks van vijf werkomgevingen ontwikkeld. Organisaties kunnen hiermee creativiteit en samenwerking naar een hoger niveau kunnen tillen.

In deze zogeheten Creative Spaces worden apparatuur, architectuur en meubilair gecombineerd tot één geheel. De vijf ruimtes zijn ingericht met verschillende doelen, variërend van individuele concentratie tot actieve brainstormsessies. Dit komt tot uiting in bijvoorbeeld de keuze tussen barkrukken en stoelen, of laptopaansluitingen en grote digitale schermen.

Betekenisvol werk
Uit gezamenlijk onderzoek van Steelcase en Microsoft – gehouden onder ruim 500 Amerikaanse en Canadese bedrijven met meer dan 100 medewerkers – blijkt dat creativiteit als onmisbaar wordt gezien. Het voorziet namelijk in de behoefte die medewerkers hebben aan betekenisvol werk en stimuleert innovatie en groei bij bedrijven.


Beide bedrijven stellen dat technologie en werkomgevingen daarom niet langer als losse entiteiten gezien moeten worden. De vijf nieuwe Creative Spaces worden vanaf nu tentoongesteld in het Steelcase WorkLife Center in New York City.

comments powered by Disqus