Investeerder helpt Helpling met €10 miljoen

Investeerder helpt Helpling met €10 miljoen
  • 20 maart 2017
  • Redactie

Online marktplaats Helpling heeft in zijn meest actuele investeringsronde € 10 miljoen opgehaald. Dit groeigeld is bestemd voor een verdere uitbreiding van het businessmodel van het schoonmaakplatform, met huishoudelijke diensten als ramen lappen, meubels in elkaar zetten en schilderwerk.

Het concept in een notendop: poetsers en klussers kunnen zich aanmelden op de site, waarna zij - na een screening - in de poule met andere aanbieders worden opgenomen. Particulieren die op zoek zijn naar een hulp kunnen dit via de app of per mail kenbaar maken, waarna op basis van een postcode zes beschikbare hulpkrachten worden voorgeschoteld (incluis beoordelingen van andere klanten over de betreffende poetser of klusser). Helpling vangt een commissie voor de bemiddeling. Dienstverleners worden per uur betaald.

Sinds de start van de online marktplaats in Nederland, circa drie jaar geleden, maken zo'n 50.000 huishoudens er gebruik van. Het in Berlijn gestarte Helpling is inmiddels actief in negen landen: Australië, Duitsland, Italië, Frankrijk, Ierland, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Arabische Emiraten, Nederland en Singapore. Vergelijkbare platforms zijn Book A Tiger en Iemand.nl.

comments powered by Disqus