Laagdrempeliger soa-advies met chatbot

Laagdrempeliger soa-advies met chatbot
  • 18 april 2017
  • Redactie

Soa Aids Nederland introduceert vandaag de chatbot Advies.chat. Met deze eerste online soa-testwijzer kunnen gebruikers op een laagdrempelige manier 24/7 anoniem en betrouwbaar advies kunnen krijgen over soa-tests.

Aan de hand van vragen ontdekken gebruikers snel en eenvoudig of ze risico lopen op een soa en hoe ze die het beste kunt laten testen.  De makers benadrukken dat de chat geen vervanging is voor een professioneel consult. Daarom verwijst de bot door naar GGD, huisarts of betrouwbare aanbieders van zelftesten als hier reden voor lijkt te zijn.

Schaamte
De chatbot, die beschikbaar is op alle apparaten, is volgens de ontwikkelaars een goede oplossing voor mensen die drempels ervaren om zich te laten testen op hiv en andere soa, bijvoorbeeld door schaamte, kosten of angst voor de uitslag. Ze krijgen direct toegang tot advies op maat, niemand kijkt mee als er vragen beantwoord worden over hun seksleven en ze kunnen voorkomen dat ze klachten krijgen.

Deze nieuwe toepassing past binnen het al bestaande aanbod van hulplijnen op het gebied van soa-bestrijding. De 1200 uiteenlopende adviezen die Advies.chat bevat, zijn gebaseerd op ruim 30 jaar ervaring bij de Aids Soa Infolijn.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link