Sallandse artsen 24/7 bereikbaar met app

Sallandse artsen 24/7 bereikbaar met app
  • 28 april 2017
  • Redactie

De nieuwe app Dokter Dichtbij moet huisartsenzorg in de Overijsselse landstreek Salland toegankelijker maken. Zo’n 180.000 patiënten in de regio kunnen met de app een doktersafspraak maken, een herhaalrecept regelen of een digitaal consult met de huisarts doen.

Dokter Dichtbij is ontwikkeld door de huisartsencoöperatie van de regio Deventer (HCDO), in samenwerking met Salland Zorgverzekeringen. HCDO-directeur Lucas Fraza: ‘Goede dienstverlening en beschikbaarheid wordt steeds belangrijker in de zorg. Veel patiënten zijn helemaal gewend hun zaken digitaal te regelen. Een op de drie patiënten, zo blijkt uit onderzoek, wil ook graag het contact met de huisarts veel meer digitaal. Het is tijd dat we daar als huisartsen op inspringen. Overigens: als aanvulling op het vertrouwde persoonlijke contact, want dat blijft natuurlijk gewoon bestaan.’

Passend moment
Het is voor patiënten mogelijk om 24 uur per dag een afspraak met huisarts, assistent of praktijkondersteuner te maken. Via de app ziet de patiënt direct het eerst beschikbare tijdstip en de patiënt kiest zelf voor het meest passende moment. Naast het op elk gewenst moment aanvragen van een herhaalrecept, kan de patiënt via Dokter Dichtbij ook een vraag stellen aan de huisarts. De app geeft bovendien in een later stadium de mogelijkheid om eigen labuitslagen of het eigen dossier in te zien.

Verder kunnen gebruikers een afspraak maken voor iemand anders, bijvoorbeeld als ouder of mantelzorger. De app is beschikbaar via de App Store en Google Play.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link