Thuiswerken steeds populairder in België

Thuiswerken steeds populairder in België
  • 25 april 2017
  • Redactie

Het afgelopen jaar kozen 628.000 Belgen ervoor om deels of volledig thuis te werken. Dat komt neer op 16,7 procent van de totale Belgische beroepsbevolking. Aan het begin van dit decennium was dat nog 13,4 procent. De cijfers zijn afkomstig van de Algemene Directie Statistiek van de Federale Overheidsdienst Economie.

Er is een duidelijk verschil waar te nemen tussen de publieke en de private sector. In de eerste gaat het om 30 procent van de werknemers, in de tweede om 12 procent, zo schrijft onder meer de krant Het Laatste Nieuws.. Zonder de leerkrachten, die opvallend genoeg veel thuiswerken, gaat het in de publieke sector overigens om 16 procen.

Verkeersdrukte
In de Belgische hoofdstad Brussel kiest 20,2 procent van de werknemers ervoor om niet naar kantoor te gaan. Vlaanderen zit daar net onder met 17,6 procent, terwijl Wallonië het gemiddelde omlaag haalt met 13,7 procent. Vorig jaar werd dit verschil geweten aan de zware verkeersdrukte in de grote steden, waaronder Brussel en Antwerpen. Om files te vermijden is het stukken aantrekkelijker om vanuit huis te werken.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Geplaatst in
  • HRM
  • Reacties
  • Link