InsureApp lanceert ‘slimme’ lifestyleverzekering

InsureApp lanceert ‘slimme’ lifestyleverzekering
  • 09 May 2017
  • Redactie

De Nederlandse start-up InsureApp lanceert deze week een flexibele verzekeringsapp tijdens de Digital Insurance Agenda conference in Amsterdam. Het bedrijf stelt dat het de eerste lifestyleverzekering ter wereld is.

Gebruikers kunnen met de app een verzekering afsluiten wanneer zij deze nodig hebben en alleen voor de spullen die zij belangrijk vinden zoals laptops, fietsen en smartphones. Op basis van context en patronen, die via de smartphone verzameld worden, biedt de app relevante verzekeringen aan, zoals reis- of laptopverzekeringen.

Self-learning
Volgens het bedrijf voorspellen zelflerende algoritmes de situatie van de gebruiker en komt de app in actie door berichten te sturen. Dat kan het voorkomen zijn van schade aan de hand van rijgedrag of coachen op gedrag als iemand tijdens het rijden zijn smartphone gebruikt.

InsureApp wil actief worden op de markten voor autoverzekeringen, on-demand verzekeringen, inboedel-, ziektekosten- en levensverzekeringen.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link