Productreviews doorzoekbaar voor Otto-klanten

Productreviews doorzoekbaar voor Otto-klanten
  • 08 mei 2017
  • Redactie

E-commercespeler Otto heeft het in zijn Duitse webshop mogelijk gemaakt reviews over producten te doorzoeken op specifieke onderwerpen. ‘Consumenten willen niet duizend beoordelingen lezen over een wasmachine.’

De introductie van een slim algoritme zorgt ervoor dat beoordelingen op steekwoorden kunnen worden gescand. Aan de hand hiervan kan de tool bepalen in hoeverre een beoordeling positief, negatief of neutraal is. Ook kunnen consumenten nu in de webshop van Otto zoeken op functies die voor hen belangrijk zijn bij de aanschaf van een product, bijvoorbeeld het verbruik of het kwaliteitslabel van een wasmachine.

‘We willen onze klanten sneller aan relevante productinformatie helpen’, geeft Marc Opelt, hoofd Marketing bij Otto, aan tegenover Internetworld. ‘Ons doel is om met behulp van innovatieve technologieën meerwaarde te creëren voor klanten. Deze filtertool is een goed voorbeeld van machine learning.’ Het algoritme moet uiteindelijk worden toegepast op 2,1 miljoen producten.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link