Digitale assistent Cortana helpt met prijsvergelijking

Digitale assistent Cortana helpt met prijsvergelijking
  • 13 juni 2017
  • Redactie

Cortana, de digitale assistant van Microsoft, gaat online consumenten helpen bij het zoeken en vergelijken van producten. In webbrowser Edge verschijnen tijdens het winkelen tips voor goedkopere of vergelijkbare producten. In eerste instantie ondersteunt de toepassing 14 webshops in de VS, waaronder Amazon, Walmart en eBay.

Als een consument de website van één van de 14 retailers bezoekt, stuurt Cortana een bericht dat er andere, goedkopere opties zijn voor hetzelfde product. Door op het Cortana-icoon te klikken, verschijnt er in hetzelfde scherm een lijst met de verschillende aanbiedingen. Via links kan de consument vervolgens naar een andere webshop.

Kortingsacties
De vergelijkingstool lijkt op een eerder gelanceerde toepassing die controleert of er in een webshop kortingsacties beschikbaar waren voor een bepaald product. Cortana geeft hierbij door wat de betreffende kortingscode is, waarna de klant deze kan invullen tijdens het betaalproces.

De nieuwe toepassing is beschikbaar voor consumenten in de VS met het besturingssysteem Windows 10 Creators Update. Of de optie ook beschikbaar komt voor de stemgestuurde versie van Cortana is niet bekend.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link