OLVG transparant over radiologiebeelden

OLVG transparant over radiologiebeelden
  • 31 juli 2017
  • Redactie

Het Amsterdamse ziekenhuis OLVG biedt huisartsen sinds kort direct toegang tot radiologiebeelden van hun patiënten. ‘Huisartsen hebben de beelden binnen één muisklik binnen en kunnen deze vervolgens samen met hun patiënt bekijken en bespreken. Ze ervaren dit als prettige ondersteuning van het consult én als verbetering van de patiëntvoorlichting’, licht CMIO Felix Kreier, toe.

Door middel van het door OLVG ontwikkelde Huisartsenportaal hebben de gebruikers inzage in het ziekenhuisinformatiesysteem van alle locaties van het Amsterdamse ziekenhuis. Naast het reguliere radiologieverslag kunnen zij onder meer röntgenfoto´s, echo´s en MRI´s bekijken. De koppeling zorgt ervoor dat de informatieoverdracht van ziekenhuis naar huisarts minder foutgevoelig is en dat een huisarts geen dubbele onderzoeken meer hoeft aan te vragen.

Verbeterde samenwerking
Kreier, kinderarts en CMIO (Chief Medical Information Officer) van OLVG, noemt de ontwikkeling van de nieuwe radiologietool een logische stap. ‘We willen onze dienstverlening aan en samenwerking met huisartsen continu verbeteren. De overdracht van de patiënt van ziekenhuis naar huisarts - en andersom - verloopt soms nog ouderwets. Met deze nieuwe beeldfunctionaliteit binnen ons portaal is het voor huisartsen gemakkelijker om de behandeling in ons ziekenhuis zelf actief te volgen. Dit verbetert de samenwerking tussen eerste-, tweede- en derdelijns zorg.’ Aanvullend geeft hij aan dat er in zijn organisatie nog meer innovaties op het gebied van gegevensuitwisseling op stapel staan.

Drie jaar terug experimenteerde het betreffende ziekenhuis onder andere met online videoconsults.

comments powered by Disqus