Delta test videochat op het vliegveld

Delta test videochat op het vliegveld
  • 23 augustus 2017
  • Redactie

Delta Air Lines is een videochatpilot gestart op de luchthaven Ronald Reagan in de Amerikaanse hoofdstad Washington DC. Hier kunnen passagiers beeldbellen met servicemedewerkers. Tijdens de testfase zijn er vijf schermen beschikbaar.

Klanten kunnen de hoorn opnemen en met een druk op het scherm een gesprek starten. Daarin kunnen ze volgens de luchtvaartmaatschappij verschillende zaken regelen, van het wijzigen van een vlucht tot het geven van feedback.

Persoonlijk en direct
‘Steeds meer mensen gebruiken videochat om in hun dagelijks leven contact te leggen, dus willen we dat kanaal ook aan onze klanten aanbieden’, zegt Charisse Evans, vice president Reservations, Sales & Customer Care bij het bedrijf. ‘Onze medewerkers kunnen hiermee op een meer persoonlijke en directe manier klantoplossingen aanbieden.’

Delta heeft bij het bouwen van de desk rekening gehouden met mensen met een beperking. Zo is een van de schermen lager opgehangen en maken de touchscreens het mogelijk om boodschappen te typen. Het bedrijf heeft zich hiervoor gebaseerd op feedback van een adviesgroep, bestaande uit klanten met een beperking en andere experts op dit gebied.

Gezichtsherkenning
Eerder dit jaar introduceerde de luchtvaartmaatschappij nieuwe vormen van klantcontact tijdens het inchecken en boarden. Zo kunnen passagiers onder meer hun bagage afgeven aan de hand van gezichtsherkenning en deze hierna volgen met een mobiele app. 

De komende tijd wil het bedrijf de videochat analyseren om beter te begrijpen hoe de klantbetrokkenheid kan worden vergroot. Ook zullen medewerkers tijdens de pilot feedback geven, op basis waarvan veranderingen kunnen worden doorgevoerd. Uiteindelijk is het de bedoeling dat het bedrijf meer ‘innovatieve’ touchpoints toevoegt.

comments powered by Disqus