Rabobank maakt betalen met vingerafdruk mogelijk

Rabobank maakt betalen met vingerafdruk mogelijk
  • 15 augustus 2017

Gebruikers van de mobiele app van de Rabobank kunnen voortaan betalingen bevestigen met hun vingerafdruk. De bank voegt deze opties naar eigen zeggen toe omdat een groot aantal klanten hierom vroeg en volgt hiermee andere banken die de optie al eerder hadden toegevoegd aan hun apps.

Zo lanceerde ING in 2015 de optie om met een vingerafdruk in te loggen en te betalen en deed SNS Bank dit in april. Bij de lancering van de Rabo Bankieren App in 2015 regende het klachten, onder meer omdat betalen aan de hand van biometrie nog niet mogelijk was.

Inzicht
De vernieuwde app biedt naast Touch ID nu ook de optie om een betaalverzoek te sturen, waarmee vrienden een voorgeschoten bedrag snel en veilig kunnen terugbetalen. Andere functies die zijn toegevoegd zijn inzicht in hypotheek en leningen, het openen van een nieuwe spaarrekening en het inzien van geagendeerde betaalopdrachten.

Volgens Rabobank kunnen klanten met de app steeds meer zelf inzien en regelen. Daarnaast is het ook nog steeds mogelijk om met een contactknop hulp in te roepen van een medewerker. Overigens heeft de bank de afgelopen jaren flink gesneden in het personeelsbestand, onder meer in de contactcenters.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link