Amazon Key maakt binnenshuis bezorgen mogelijk

Amazon Key maakt binnenshuis bezorgen mogelijk
  • 26 oktober 2017
  • Redactie

Amazon wil klanten nog beter van dienst zijn door producten achter de voordeur te bezorgen. De dienst Amazon Key, waarbij een digitaal slot wordt gebruikt, is daarnaast ook te gebruiken om familie, vrienden en dienstverleners als schoonmakers en hondenuitlaters binnen te laten.

Leden van Amazon Prime kunnen hun pakketjes kosteloos volgen via een app met realtime notificaties. Via camera’s is de levering live of na afloop te bekijken. ‘Deze hoogwaardige technologie vervangt niet simpelweg een sleutel door een digitale code. Steeds wanneer een bezorger toegang vraagt tot de woning van een klant, controleert Amazon met gecodeerde authenticatie of de juiste bezorger op het juiste tijdstip op het juiste adres is. Daarna begint de Amazon Cloud Cam meteen met opnemen en wordt de deur ontgrendeld’, zo meldt het bedrijf.

Dienstverlening
Ook familie en vrienden kunnen worden aangesloten op het systeem. Gebruikers kunnen zelf bepalen wanneer, hoe vaak en hoe lang iemand toegang bieden tot hun huis. Daarnaast kunnen duizend verschillende dienstverleners worden aangemeld die zijn aangesloten bij Key. Het gaat onder meer om schoonmaakbedrijf Merry Maids en dierenoppas- en uitlaatbedrijf Rover.com.

Hoewel Amazon Key gratis is voor leden van Amazon Prime, kost het installatiepakket minimaal 250 dollar. Hierbij zijn de camera en een ‘slim slot’ van fabrikanten Yale en Kwikset inbegrepen. De dienst gaat op 8 november van start in 37 stedelijke gebieden in de Verenigde Staten. Later worden hieraan nieuwe locaties toegevoegd.

comments powered by Disqus